Oppositiewerk loont: wijziging reglement taxicheques voor mensen met visuele handicap

Op 16 september 2020, over deze onderwerpen: Afdelingsnieuws, Gemeenteraad
Oppositiewerk loont: wijziging reglement taxicheques voor mensen met visuele handicap

Na een tussenkomst van ons gemeenteraadslid Marleen Vrancken van exact één jaar geleden (17 september 2019) volgt wel degelijk de uitbreiding van het reglement voor de toekenning van de taxicheques voor mensen met een handicap. Zo kunnen we naast mensen die rolstoelgebonden zijn ook hulp bieden aan mensen die een visuele beperking hebben.

Stad Genk biedt namelijk vanaf nu 24 gratis taxicheques aan voor deze 2 doelgroepen. De cheques kunnen gebruikt worden bij één van de 6 taxibedrijven met de juiste voorzieningen. Op die manier kunnen zij zich op een toegankelijke en gemakkelijke manier verplaatsen. Maar de bijkomende voorwaarde was echter dat deze mensen zich zonder uitzondering in een rolstoel moesten bevinden. En daar knelde het schoentje volgens N-VA Genk. “Mensen met vb. een visuele handicap vallen op die manier uit de boot. Als we echt toegankelijkheid willen bevorderen, schrappen we de rolstoelvoorwaarde, net zoals in Hasselt en Antwerpen. Zo kunnen anderen met verminderde zelfredzaamheid ook gebruik maken van de taxicheques”.

Op vraag van raadslid Marleen Vrancken antwoordde Stad Genk tijdens de gemeenteraad dat “binnen het huidige reglement blinden en slechtzienden geen recht hebben op de gratis taxicheques tenzij ze rolstoelgebonden zijn”. Tot vandaag, één jaar later wijzigt Stad Genk wel degelijk haar reglement en wordt dit uitgebreid voor mensen met een visuele beperking.”

Sterk werk vanop de oppositiebanken voor de Genkenaren.

Post van 17 september 2019:https://www.facebook.com/nvagenk/posts/3016642611740773

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is