Opinie : "in het oog van de storm"

Op 8 juli 2011

Wat een storm op alle internetfora !

Luidkeels schreeuwen mensen dat ze PRO of CONTRA Bart De Wever zijn.

Op zich geen enkel probleem want in een democratie moeten er nu eenmaal tegenstrijdige meningen bestaan, anders heb je geen democratie meer.

Ik maak mij echter wel zorgen over de enorme polarisatie.  Het taalgebruik van zowel de pro's als de contra's gaat vaak veel te ver.  Dat de media hier rustig aan meedoet is zorgwekkend, alle objectiviteit lijkt weg.

Nu goed, ofwel kan ik niet meer tellen maar als iedereen behalve de N-VA wil praten over de nota Di Rupo dan kan men dit toch gewoon doen ?

PS (26)+ MR (18)+ CD&V (17)+ OVLD (13)+ SPA (13)+ CDH (9)+ ECOLO (8) en GROEN (5)  hebben samen 109 zetels.  Dat zijn zelfs 9 zetels op overschot om een 2/3 meerderheid te vormen.

Het argument van CD&V dat het FDF (3 zetels van de 18 bij MR) nodig zou zijn om een staatshervorming te realiseren klopt dus niet.  Zelfs zonder het FDF en GROEN heb je nog altijd een 2/3 meerderheid.

Als dus Bart De Wever en de N-VA bij uitbreiding de grote boeman is van dit land, dan maak je toch gewoon een regering zonder N-VA ?  Je kan alle problemen van "de mensen" aanpakken zonder dat je zelfs de mening van N-VA moet vragen....  Dat is democratie : meerderheid vs oppositie

Ik kan niet anders dan concluderen dat het geloof in eigen kunnen en het geloof in het eigen programma wel erg laag moet zijn bij de meeste partijen.

Of weten ze stiekem toch dat Bart De Wever overschot van gelijk heeft om de nota Di Rupo met de grond gelijk te maken en durven ze dat niet luidop te zeggen....

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is