N-VA vraagt aanpassing van het kermisreglement

Op 19 mei 2017, over deze onderwerpen: Gemeenteraad

De jaarlijkse 1 mei kermis is weer achter de rug.

Tijd dus voor een aantal bedenkingen en opmerkingen voor de komende reglementswijziging.

De foorkramers moeten persoonlijk naar het stadhuis komen om alle documenten voor te leggen. Ook moet hun standplaats dan cash betaald worden. Voor mensen van de regio is dit niet echt een probleem, maar er zijn ook foorkramers die van de andere kant van het land moeten komen.
Dit kan toch ook digitaal. De voorwaarden i.v.m. de verplichte documenten kan men toch reglementair vastleggen.

De samenstelling van de kermiscommissie is niet echt evenredig met de verschillende soorten attracties. Hier moet bij de volgende samenstelling beter rekening mee gehouden worden, en meer objectief gekozen worden. Uiteindelijk zijn de leden van de commissie de tussenpersonen en aanspreekpunten voor de foorkramers.

Toiletten: De stad heeft zelf een aantal openbare toiletten voorzien. Spijtig dat deze toiletten niet echt schoon gehouden werden. Vaak was er geen toiletpapier en waren ze echt smerig. We kunnen beter eens navragen of er foorkramers zijn die een toiletwagen willen uitbaten op de kermis ( en die zijn er), dan zijn de toiletten tenminste bruikbaar. Ook de prijs van de toiletten aan de Limburghal kan dan misschien naar beneden als die wat concurrentie krijgen.

Lege plaatsen: Het is me opgevallen dat er toch nog een aantal lege plaatsen waren op de kermis. Ik weet dat er een aantal nood doorgangen moeten zijn, maar toch waren er daarbuiten nog openingen. Ik denk dat de ruimte op sommige plaatsen beter benut kan worden. Zo wordt het voor de bezoekers en de foorkramers aangenamer. Naar volgend jaar zeker het bekijken waard vind ik.

Kan er voor de foorkramers van Genk een bijzonder artikel opgenomen worden in het reglement? Vaak zijn het ook deze mensen die de laatste lege plaatsen telkens opvullen.
Mensen die jaren achter elkaar lege plaatsen opvullen zouden in principe ook recht moeten hebben op een abonnement. Zeker wanneer het over nieuwe attracties gaat die de kermis ten goede komen. Ze helpen trouwens om de kermis aantrekkelijk te houden.

Het is belangrijk dat we onze Genkse foorkramers niet uit het oog verliezen.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is