N-VA stelt vragen bij subsidie voor omstreden Turks Culturele Vereniging

Op 15 april 2021, over deze onderwerpen: Gemeenteraad
N-VA stelt vragen bij subsidie voor omstreden Turks Culturele Vereniging

Reeds in 2017 signaleerde deze fractie de problematische infrastructuursubsidie van 80.000 euro aan de Turkse Culturele Vereniging. Volgens huidig Vlaams Minister Demir heeft de vereniging een extreem karakter met sympathie voor de extreemrechtse organisatie Grijze Wolven en de Turkse politieke tak MHP.

Wat blijkt nu? Er werd 64.000 euro uitbetaald en het stadsbestuur maakt een uitzondering voor de vereniging en betaalt op voorhand 10 procent uit. ''En dat terwijl uit het dossier blijkt dat er nog veel werk is in het gebouw" zegt gemeenteraadslid en onze voorzitter Marleen Vrancken. ''De laatste schijf van 20 procent mag pas betaald worden na de oplevering en na voorlegging van de vergunningen en de keuringsverslagen.''

Volgens Vrancken had de vereniging sowieso geen steun mogen krijgen. “Deze vereniging bevordert de integratie niet. Er zijn heel weinig leden en er zijn amper activiteiten. Op Facebook zien we altijd dezelfde mannen, verscheidene bestuursleden zwaaien met het handgebaar van de beruchte Grijze Wolven. We vragen ons overigens af hoe het zit met de plannen van deze zijde van de André Dumontlaan als toegangspoort naar het Thor Park? Daartoe behoort ook dit pand.”
 

Bron: https://www.hbvl.be/cnt/dmf20210414_98043454?fbclid=IwAR0L2OlSYQFx71i1h3...

Foto: Chris Nelis

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is