Interpellaties gemeenteraad 16 juni 2020

Op 16 juni 2020, over deze onderwerpen: Gemeenteraad
Interpellaties gemeenteraad 16 juni 2020

Vandaag staat de eerste fysieke gemeenteraad sinds de uitbraak van Covid-19 gepland, en direct ook de laatste voor de zomervakantie. Onze raadsleden geven er nog een laatste lap op met 7 interpellaties voor het stadsbestuur.

Jan Bergmans en Jasper Olaerts vragen het stadsbestuur om hun blik te werpen op Vlakveld dat verfraaiingswerken nodig heeft om terug aantrekkelijk te worden. Een koppeling met het masterplan voor Kolderbos misschien?

Een ander masterplan waar grote nood aan is, is een drugsbeleidsplan. Al jaar en dag is het gebrek een doorn in het oog van de Genkenaar. Geert Reyskens en N-VA Genk willen drugsgebruikers van hun gewoonte afhelpen voor hun gebruik problematisch wordt. Wie toch op een problematische manier drugs gebruikt, moet eerst de kans krijgen om zich te laten behandelen. Overlast voor de bevolking moeten we aanpakken en misdrijven bestraffen, ook met celstraffen. Tegen producenten, invoerders en dealers moet Genk hard optreden.

Een groot deel van de Genkse kleuter- en lagere scholen kunnen niet voltijds opengaan door Covid-19. Dit zal de reeds bestaande schoolse achterstand in Genk niet ten goede komen. Jasper Olaerts wil weten welke ondersteunende maatregelen Stad Genk voorziet onder de huidige Corona-maatregelen en bij een eventuele tweede golf.

Geen twee zonder drie voor Jasper. De Genkse tafeltennisclub verdwijnt wegens een gebrek aan locatie. Hierdoor moeten 100 leden elders een oplossing zoeken. Welke stappen heeft het stadsbestuur ondernomen om alsnog een alternatief te vinden?

Het nieuwe Genkse parkeerbeleid is niet gemakkelijk te begrijpen. We hamerden eerder al op de nood aan duidelijkheid bij de communicatie. Sabrina Cavaliere heeft ook geluisterd, maar dan naar kwade Genkenaars en het is duidelijk dat er nog veel vraagtekens zijn rond mindervaliden, bewoners en ook zorgpersoneel.

'Ruim uw rommel op' was de slogan van de stad voor de strijd tegen afval. De rommel wordt duidelijk niet opgeruimd en ook het sluikstorten kende een toename tijdens COVID-19. Sabine Hoeven trekt aan de alarmbel want Genk blijft vuil.

Laatste woord is voor onze voorzitter Marleen Vrancken. Genk krijgt vanuit de Vlaamse Regering extra middelen voor de strijd tegen kinderarmoede. Welke stappen en acties zal het bestuur nemen om deze middelen nuttig te besteden?

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is