GEZAMENLIJK PERSBERICHT: N-VA GENK + OPEN VLD GENK

Op 21 januari 2013

Zoals reeds gezegd in ons persbericht van vrijdag 18-01 is het onbegrijpelijk dat burgemeester Wim Dries de betoging van afgelopen zaterdag heeft toegelaten.

Zaterdagnamiddag leek Genk-Centrum wel op een oorlogsgebied.  De grote politiemacht en de helikopter die pal boven het centrum circuleerde konden niet vermijden dat het toch tot schermutselingen kwam.  Er werden diverse beschadigingen aangebracht.  Genk-centrum liep op een recordtijd leeg, de winkels sloten hun deuren en de aanwezige kooplustigen zullen zich nog wel eens bedenken voordat zij Genk nog eens bezoeken.
Een betoging toelaten op een zaterdag (de drukste handelsdag van de week) schaadt de inwoners van Genk en onze handelaars in het bijzonder.  

Vandaag moeten wij vaststellen dat “de oorlog” gewoon verdergaat.  2 jongeren werden vandaag tijdens de schooluren neergestoken.  Deze avond zijn er op diverse plaatsen vechtpartijen in Genk-Centrum. 

N-VA Genk en Open VLD Genk zullen de burgemeester tijdens de volgende gemeenteraad uitgebreid interpelleren over het waarom deze betoging in Genk-centrum mocht plaatsvinden.

Momenteel is echter het herstellen van de orde in onze stad de absolute prioriteit.  Wij roepen de burgemeester als hoofd van de politie op om dringend de orde in onze stad te herstellen.  Wij hebben het volste vertrouwen in onze politiediensten. 

Wij roepen schepen Ali Caglar ook op om in deze op de achtergrond te blijven: zijn openbaar optreden is, gelet op zijn verleden, niet van aard om de gemoederen te bedaren.

Wij roepen ook de Turkse en Koerdische gemeenschap op om de kalmte te bewaren. 
Wij hebben begrip voor hun woede en frustratie maar het gebruiken van geweld lost niets op.

Het gerecht moet in alle sereniteit haar werk kunnen doen.  De daders van de misdrijven van vorige week, en ook van deze week, moeten gestraft worden.

Jos Lantmeeters                                                         Luc Gieraerts

Fractievoorzitter N-VA Genk                                    Fractievoorzitter OVLD - Genk

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is