CD&V en Pro Genk erkennen de zwakte van hun bestuursakkoord en zetten de gemeenteraad buitenspel

Op 27 februari 2013

Na de verkiezingen van oktober 2012 miskende de CD&V de wil van de kiezer: de tweede grootste partij van Genk, en overwinnaar van de verkiezingen (N-VA), werd buitenspel gezet.
Met veel poeha stelde de CD&V dat het beste bestuursakkoord kon bereikt worden met PROGenk.

Vandaag moeten wij vaststellen dat de meerderheid erkent dat haar eigen bestuursprogramma onvoldoende is, nu zij 360 Genkenaren oproept om een beleidsprogramma uit te werken.
De gemeenteraad wordt daarbij buitenspel gezet.

Tijdens zijn toespraak voor de “Gestelde Lichamen” kondigde de burgemeester van Genk  in een ongekende emo-toespraak aan, dat de Stad €20 miljoen uittrekt voor SALK.
En dat zonder een goedgekeurde begroting.  De begroting komt pas voor op de gemeenteraad van maart.

Het is ongezien dat een verkozen gemeenteraad op deze manier buitenspel wordt gezet.

N-VA Genk roept de meerderheid op om de verkiezingen te respecteren, de gemeenteraad te erkennen, en eindelijk eens werk te maken van maatregelen: vijf maanden na de aankondiging van de sluiting van Ford denken alleen de kinderen van de burgemeester dat hij hard werkt.

De gemeenteraad van 28 februari staat, net als de gemeenteraad van januari, volledig in het teken van benoemingen door de meerderheid. Er zouden beter 360 Genkenaren aanwezig zijn tijdens de gemeenteraad, om vast te stellen hoe het beleid in Genk gevoerd wordt.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is