Gespreksavond 'Wat met de zorg?' - met Frieda Gijbels en Zuhal Demir

21 februari 2024 - 20:00

 

N-VA Zutendaal en N-VA Genk nodigen je uit op hun gespreksavond 'Wat met onze zorg?' met kamerlid Frieda Gijbels uit Oudsbergen en Vlaams minister Zuhal Demir uit Genk.

Hoe kan het dat er in België recordbedragen aan de zorgsector worden gespendeerd, terwijl de zorgverleners daar in de praktijk weinig van merken? Waarom hebben we zeven ministers van volksgezondheid? Waarom zijn er ondanks alle beloften nog steeds wachtlijsten? Is de kwaliteit van onze zorg wel zo hoogstaand? En zetten we wel genoeg in op preventie? Gaan we de zorg voor onze verouderende bevolking wel kunnen blijven betalen?

Waar loopt het mis in onze zorg en welke oplossingen zijn mogelijk? Hoe stellen we onze zorg veilig voor de toekomst? Is het enkel een kwestie van meer geld of dringen andere maatregelen zich op? Biedt confederalisme een uitweg uit dit kluwen of liggen er oplossingen in Europa? Wat staat er voor de zorg op het spel in 2024? Waarom is dit thema zo belangrijk voor een centrumstad als Genk, maar ook voor een landelijke en vergrijzende gemeente als Zutendaal?

Op deze, en vele andere vragen krijgen we een antwoord van Kamerlid Frieda Gijbels. Als tandarts-parodontoloog en doctor in de medische wetenschappen wendt ze haar expertise nu in het federaal parlement aan om kritisch, maar altijd constructief, de stem van de N-VA te laten horen. Thema’s als ziekenhuisfinanciering en de terugbetaling van medische behandelingen, voedselveiligheid of de wacht- en hulpdiensten maken deel uit van haar takenpakket.

We krijgen een rondreis doorheen het doolhof van de Belgische Volksgezondheid vanuit een uniek perspectief.

Kortom, een niet te missen gespreksavond waarbij Frieda je uit eerste hand alle 'ins en outs' geeft over de zorgsector.

Hopelijk tot dan!

 

Vanuit praktische overwegingen vragen we je om je vooraf even aan te melden bij Oleg Tourchin (N-VA Genk) of Heidi Thijs (N-VA Zutendaal).
Voor vragen over de gespreksavond kan je je richten tot Oleg.
Oleg: oleg.tourchin [at] n-va.be
Heidi: heidi.thijs [at] n-va.be

Adres: 

Sociaal Huis Portavida Genk

Welzijnscampus 11, 4de verdieping

3600 Genk

Adres: 

Sociaal Huis Portavida